Kdo so Carpe Diem band?
//Carpe Diem band

Band

 

Sergije Lugovski – glasilke

Vse kar je v povezavi s skupino CARPE DIEM izraža in dobro povzame njihovo ime  (CARPE DIEM – izkoristi dan, živi ga čutno, danes, zdaj, optimalno, širše, novo…), skozi ta pomen pa se zrcali tudi njihova glasba, nastopi in energija. Pevec skupine SERGIJE LUGOVSKI o stilu glasbe nasmejano razmišlja takole:

 

“Naša glasba z besedili in ritmi v vsaki situaciji najde pozitivno perspektivo in kot prizma iz še tako monotone svetlobe naredi mavrico!”

 

Aleš Kolar – groove

Njihova besedila so globoki pomeni namočeni v humor, včasih začinjeni s sarkazmom ali z romantiko. Odkrivajo resnične situacije, skrite želje in brez dvoma prebudijo svetla čustva ter rišejo nasmeške.

 

Jure Kolar – veter

Ampak, ne konča se tukaj, v omarah fantov CARPE DIEM najdemo zelo različno glasbo, ki jo poslušajo in ki jih oblikuje ter kot raznoliko gručo povezuje v unikatno celoto.

 

“Vaje so vedno zanimive, saj skupaj delamo aranžmaje, včasih se zaradi tega dlje debatira in “džema”, ampak velikokrat se strinjamo že samo s pogledi, ko ujamemo tisti pravi val”, pravi kitarist ROK DROBEŽ, ki v skupini ustvarja že od samega začetka, še ko je skupina plula po bolj funk-jazz vodah.

 

Rok Drobež – strune

Bend uživa, ko se ljudje zabavajo in v dobri uri in pol CARPE DIEM s svojo glasbo in nastopom prevetrijo vsako dušo. Basist ALEŠ KOLAR in njegov brat na tenor saksofonu JURE KOLAR sta si edina:

 

“V izvajanju uživamo, seveda se potem to odraža na odru. Mar ne?!”

 

Miklavž Tacol – tipke

“Če se te naša glasba vsaj malce dotakne in te predrami iz krčev vsakdana, tega zlahka ne pozabiš”, pa pravi član z najzanimivejšim imenom, klaviaturist MIKLAVŽ TACOL.

 

Prvi video: “DOKTOR-DOKTOR” so posneli kar v stari tobačni, kasneje pa so se zvrstili videi tudi za komade: IZ OČI V OČI, JUTR (ki je hitro prerasel v himno slovenskih študentov), za čutečo balado DELALA STVARI in energičnega EGOIST-a pa so posegli po tehniki video-lepljenke.

 

Publika, ki je zadovoljno odkrila skupino, se hitro širi. Tem ušesom so CARPE DIEM ekstatična proslava mladostne pregrešnosti, ki z nagajivostjo vabi v svet zvočne naslade. Energija, ki kar sama živi, oživlja in ima samosvojo-kolektivno pamet. Prava MRCINA, ki je ob enem naslov njihovega prvenca. Samosvojost njihove ustvarjalne energije jih ne skrbi in tako z utečenimi metodami svoje neštete ideje vztrajno pretapljajo v melodije.

 

Sašo Mulej – lonci in ritem

“Nočemo se skrivati pred tveganjem v ustvarjanju, poskušamo nove in nove stvari ki ti z groovom povejo svojo zgodbo” pa na koncu pripomni bobnar SAŠO MULEJ.

 

Singl PESEM O TEB, ki je dobil tudi tudi “remix” verzijo je nekaj rim vkoval tudi 6Pack Čukur in v glasbeno ponudbo skupine prinesel zanimivo projektno sodelovanje in nove razsežnosti.

Poletje 2014 ni prineslo le poroke Georgea Clooneya temveč tudi simpatično skladbo DEJ OSTAN (George Clooney). V leto 2015 so fantje zakorakali originalno in predstavili singl ORIGINAL in videospot, ki je razkril sodelovanje skupine s produkcijo filma Vloga za Emo, v katerem lahko skladbo tudi slišite.

Konec leta 2016 so položili še svoje glasbene Tapete, ki so zapakirale njihove single in jih zarolale v plato z imenon “Od Jutr naprej”.

 

Kaj še čaka fante, zdaj ko je glavni mikrofon prevzel Sergije, kaj pripravljajo v studiju in kako si z glasbo polepšaš dan? Izvedi na enem od njihovih koncertov! Vabljen-a! 😉

2013 © Carpe Diem band // vse pravice pridržane

More